lettergrootteA A

Overlast

Iedereen die in een rijtjeshuis of appartement woont heeft te maken met buren. En al die mensen hebben hun eigen manier van leven. Daarom kunnen mensen soms last van elkaar hebben, maar met een beetje begrip voor elkaar voorkomt u veel ergernissen. Soms gaat het verder dan incidenteel last van elkaar hebben en is het belangrijk dat u in actie komt.

Ga in gesprek

Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Een gesprek is een goede eerste stap om het probleem op te lossen. Met een gesprek is het probleem niet altijd meteen verholpen, maar als u samen tot afspraken kunt komen, bent u al een heel eind op weg. Wacht niet te lang, anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken over mogelijke oplossingen. Op www.problemenmetjeburen.nl vindt u handige tips.

Buurtbemiddeling inschakelen

Heeft u zelf geprobeerd tot een oplossing te komen, maar houdt de overlast toch niet op? Meld dan uw klacht bij buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling helpt buren die een conflict hebben opnieuw met elkaar in gesprek te gaan, om zo samen te zoeken naar een geschikte oplossing voor beide partijen. Door buurtbemiddeling in te zetten, wordt voorkomen dat kleine conflicten escaleren. Buurtbemiddeling is gratis. Aanmelden kan rechtstreeks via telefoonnummer 076 - 522 32 20, per mail: bboost@surpluswelzijn.nl of via WSG. Meer informatie leest u in de folder Buurtbemiddeling.