lettergrootteA A

Huurhuis voor 5.000 mensen

dinsdag 15 mei 2018 Bron: BN DeStem

Woningzoekenden die in 2017 via Klik voor Wonen een huurwoning accepteerden, stonden gemiddeld 4,5 jaar ingeschreven. Hun actieve zoektijd bedroeg gemiddeld een jaar.
Dat staat in het jaarverslag van Klik voor Wonen. Deze stichting is namens zeven woningcorporaties dé bemiddelaar voor vooral sociale huurwoningen in negentien West- en Midden-Brabantse gemeenten.

Eind 2017 stonden er ruim 66.000 woningzoekenden ingeschreven. Bijna een kwart (15.781) van deze klanten zocht in 2017 actief naar een woning. In totaal slaagden 4.806 van hen er in om nieuwe woonruimte te vinden.
De gemiddelde slagingskans van alle woningzoekenden die reageerden op woningadvertenties, was 24 procent. Dit betekent dat bijna 1 op 4 actief reagerende woningzoekenden na één of meerdere reacties daadwerkelijk een woning ging huren, meldt het jaarverslag.

In maart 2017 is de website van Klik voor Wonen aangepast. Volgens de organisatie is het nu eenvoudiger om een huur- of koopwoning te vinden. Ook is er een app voor mobiele apparaten. Voorts hebben klanten nu een eigen portal, waarop ze kunnen volgen hoe het met een woning staat.

Op 1 december vorig jaar is de samenwerking van Klik voor Wonen met zeven woningcorporaties geprofessionaliseerd en omgezet in een stichting. Volgens het jaarverslag hebben de woningzoekenden daar niets van gemerkt. Karin van Spijk van Klik voor Wonen: "De organisatiestructuur staat nu steviger dan ooit, wat ruimte biedt om gefundeerd door te ontwikkelen."

Klik voor Wonen meldt dat de gemiddelde zoektijd stabiel is ten opzichte van 2016. Woningzoekenden vonden gemiddeld ruim binnen een jaar een woning. Volgens Karin van Spijk verschilt de zoektijd per gemeente.

« terug naar nieuwsoverzicht