lettergrootteA A

Algemeen

Klik op een vraag om het antwoord in te zien.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Informatie over huurtoeslag kunt u vinden op www.toeslagen.nl , hier kunt u ook een proefberekening maken. 
Specifieke vragen kunt u altijd aan ons stellen door het invullen van ons contactformulier of door te bellen naar 0162 - 514 150.

Ik heb glasschade, wat nu?

Bent u via WSG verzekerd voor glasschade bel dan "De glaslijn", 0800 - 02 07 207. U meldt de glasbreuk en "De glaslijn" herstelt de schade.

Hoe kan ik overlast melden?

In eerste instantie is het de bedoeling dat u zelf de veroorzaker van de overlast aanspreekt. Als dat niet wil lukken, kunt u de hulp inschakelen van een derde. Bijvoorbeeld een buurtbemiddelaar, een wijkagent of de woonconsulent. Als u melding bij WSG wilt maken moet u de overlastklacht op papier zetten en deze naar WSG opsturen. U kunt eventueel ook een e-mail sturen door het invullen van het contactformulier. Wilt u liever een persoonlijk gesprek dan kan dat natuurlijk door telefonisch een afspraak te maken met één van de woonconsulenten, telefoon 0162 - 51 41 50.

Door een lichamelijke beperking kan ik me in mijn woning niet goed verplaatsen. Toch wil ik eigenlijk niet verhuizen. Kan WSG mij helpen?

Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kunt u bij uw gemeente een aanvraag indienen voor het aanpassen van uw woning. Het kan daarbij gaan om eenvoudige aanpassingen zoals het plaatsen van een douchezitje of het verwijderen van drempels. Daarnaast zijn in sommige situaties ook ingrijpende voorzieningen mogelijk als het aanbrengen van een traplift, een verbouwing van keuken of badkamer en het maken van een aanbouw.